Home / Zabava / Noćno odvikavanje: Kako završiti sredinu noćnih hranjenja

Noćno odvikavanje: Kako završiti sredinu noćnih hranjenja

Čini se da je prespavanje noći nešto što ste radili u prošlom životu. Dani i noći slijevaju se jedan u drugog u maglovitoj maglici, a sve što znate je da kada čujete kako vaše dojenče noću vapi, to je vaš znak da napravite bočicu ili dojite.

Kako vaše dijete stari, vjerojatno ste se počeli pitati koliko će to još trajati. Kada možete završiti s noćnim hranjenjem i započeti noćno odvikavanje?
Kada možete započeti noćno odvikavanje?

Baš kao i mnoge razvojne prekretnice, kada bebe prespavaju noć i budu spremne za noćno odvikavanje mogu prilično varirati. Mnoge će bebe moći spavati 6 do 8 sati ravno kad napune 3 mjeseca, ali tada će naglo napredovati s otprilike 3 1/2 do 4 mjeseca starosti.

To obično rezultira bebama koje se počinju često buditi tijekom noći. Držite se nade, jer ovo je obično samo kratka faza!

Mnoge bebe spavaju tijekom noći sa 6 mjeseci, Pouzdani izvor, iako se neke bebe nastavljaju buditi tijekom noći prve godine ili čak i nakon toga.

Bebe trebaju unositi kalorije kako bi se pravilno razvijale i razvijale. Osobito u prvim mjesecima kada im je želudac vrlo malen, vaša će se beba trebati buditi svaka 2 do 4 sata zbog hrane, jer ne može puno unositi, a želudac se brzo prazni. U tim slučajevima nije prikladno ograničavati hranu za djecu.

Kad dosegnu 4 do 6 mjeseci, uvođenje duljeg i većeg hranjenja tijekom dana (a često i dodavanje krutih tvari!) Može biti znak da želudac vašeg djeteta može unositi kalorije potrebne bez noćnih hranjenja.

Konačno samo vi možete odlučiti koje je pravo vrijeme za noćno odvikavanje od vas i vaše bebe.
Koji je najbolji način noćnog odvikavanja?

Postoji mnogo različitih načina noćnog odvikavanja. Od vrlo postupnih metoda do hladne puretine, samo vi možete utvrditi što je ispravno za vašu situaciju.

U većini slučajeva davatelji usluga skrbi o djeci i roditelji predlažu upotrebu nježne, postupne metode noćnog odvikavanja (i općenito odvikavanja!). Ako odlučite noćno odvikavanje postupno:

Povećajte hranjenje tijekom dana ako je potrebno kako biste osigurali da vaše dijete ne gubi važne kalorije.
Nahranite bebu neposredno prije odlaska u krevet. Ako dojite, to znači da će vam dojke biti prazne kad zaspite, a beba će imati pun želudac koji će joj pomoći da spava.
Ispustite samo po jedno hranjenje. Pričekajte najmanje 3 do 4 dana prije nego što ispustite još jedno hranjenje.
Razmislite o skraćivanju hrane i smanjenju količine hranjenja prije hranjenja, prije nego što ispustite sesiju, tako da to nije hladna puretina.
Zamolite svog partnera ili drugu odraslu osobu da prisustvuje noćnim buđenjima i razmislite o tome da ne reagirate odmah na komešanje kako biste vidjeli hoće li se vaše dijete samo smirivati ​​i zaspati bez sesije hranjenja.
Pružite druge oblike udobnosti, poput dude, koja može pružiti priliku za sisanje i pomoć u samosmirenju. (Bonus: Djeci mlađoj od 1 godine nuđenje dudice može pomoći smanjiti rizik od sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS).

Ako iz nekog razloga trebate ugasiti svoju noćnu hranu hladnom puretinom, razmotrite ove savjete:

Ako dojite, pazite da vaš grudnjak ne vrši pritisak na vaše grudi niti ih urezuje. (To može dovesti do začepljenja vodova i mastitisa, pogotovo kada se dojke pune više nego što je uobičajeno jer se ne prazne često.)
Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome ima li smisla korištenje Sudafeda, kontracepcije ili bilja za smanjenje proizvodnje mlijeka.
Ako vam opskrba mlijekom postane prebolna i trebate je ukloniti, pokušajte ručno izduvati ili koristite ručnu pumpu samo dok se ne osjećate ugodnije. Sjetite se ako je ikako moguće da svoje grudi ne ispraznite u potpunosti. Ne želite pokrenuti povećanje ponude!

Ako imate starijeg mališana, želite noćno odvikavanje:

Razgovarajte s djetetom i objasnite mu što se događa. (Ako su dovoljno stari, možete upotrijebiti budni / usnuli sat kako biste pokazali kada je u redu dojiti ili tražiti boce.)
Ponudite i druge oblike noćne udobnosti (pokrivači, plišane životinje, noćna svjetla, itd.).
Povećajte količinu dnevnih maženja i fizičke pažnje. To će vam osigurati da djetetova potreba za dodirom i pažnjom bude zadovoljena tijekom dnevnih sati i da ga ne treba zadovoljavati noću.

Postoje li razlozi zbog kojih ne biste trebali noćno odvikavanje?

Noćno odvikavanje nije prikladno u svim situacijama. Vjerojatno je najbolje pričekati malo prije nego što razmislite o noćnom odvikavanju ako je vaše dijete:

bolesna
prilagođavajući se novom njegovatelju
ne debljajući se
doživjeti veliku razvojnu prekretnicu (ili ubrzanje rasta)

Postoje slučajevi kada su noćna hranjenja ključna za zdrav razvoj i ne smiju se preskakati. Neke bebe jednostavno nisu spremne dugo spavati protežući se bez buđenja za hranom – čak i ako čujete da su njihovi vršnjaci počeli spavati tijekom noći.

Ako je to slučaj s vašim djetetom, možete se opustiti znajući da je to sasvim normalno.

About samir

Check Also

Kako sam u 3 jednostavna koraka napustio spiralu društvenih mreža

Uvijek sam imao malu ovisnost o društvenim mrežama. Pretpostavljam da nisam sama. Zahvaljujući tom kobnom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *