Home / Ispovjesti / Kako poboljšati raspoloženje uz YouTube Karaoke

Kako poboljšati raspoloženje uz YouTube Karaoke

Za svoj 21. rođendan priredio sam veliku karaoke zabavu s prijateljima. Napravili smo oko milijun cupcakesa, postavili pozornicu i svjetla te se obukli do kraja.

Cijelu smo večer proveli pjevajući pjesmu za pjesmom kao solo, u duetima i grupnim nastupima. Čak su se i cvjetovi zidova pridružili, a soba je bila more nasmiješenih lica.

Voljela sam svaku minutu.

Patio sam od napada depresije od tinejdžerskog doba i prolazio sam kroz kratko razdoblje prije zabave. Te sam večeri zujala od radosti. Uz topli sjaj ljubavi mojih prijatelja, pjevanje se osjećalo i zacjeljujuće.

Teško se osjećati bezizlazno kada pojasavate svoj omiljeni džem.

Trenutno uzimam lijekove koji mi pomažu stabilizirati raspoloženje, ali u svoj život ugradim i navike koje podupiru moje mentalno zdravlje. Pišem dnevnik zahvalnosti, provodim vrijeme u prirodi i pokušavam redovito vježbati.

I pjevam.
Blagodati pjevanja

Jeste li ikada osjetili nalet pozitivnih emocija nakon treninga? Ispostavilo se da pjevanje može proizvesti sličan efekt.

Iako nije tako intenzivan kao neki drugi oblici aerobnih vježbi, ima istu isplatu za oslobađanje endorfina. Jedno istraživanje sugerira da svjesna kontrola disanja uključuje nekoliko područja mozga, uključujući dio koji regulira emocije.

Sve je više dokaza koji podupiru ideju da pjevanje i druge glazbene aktivnosti pozitivno utječu na dobrobit. Jedno je istraživanje pokazalo da su se žene s postnatalnom depresijom brže oporavile kad su sudjelovale u pjevačkoj skupini.

Kada izvodite pjesmu, vaš um je usredotočen. Teško je razmišljati o drugim stvarima dok se koncentrirate na tekstove i udaranje pravih nota. Osim toga, morate se sjetiti disanja. Ne čudim se što možda postoji poveznica između pjevanja i povećane pažnje.
Pjevajte kao da nitko ne gleda

Riječ “karaoke” dolazi od japanske riječi za “prazan orkestar”. To se dolikuje, s obzirom na to da ovih dana uglavnom pjevam sam.

Jednostavno tražim svoje omiljene pjesme s dodanom riječi “karaoke”. Postoji mnoštvo opcija, bez obzira jeste li ljubitelj zemlje, metalac ili obožavatelj zlatnih staraca.

Ne brinite je li vaše pjevanje dobro. Nije u tome stvar! Zamislite da ste jedina osoba na svijetu, duboko udahnite i krenite. Za bonus bodove u potpunosti potičem solo plesne rutine.

Kad se osjećate dovoljno samopouzdano, pozovite partnera, obitelj ili prijatelje da vam se pridruže. Tada ćete dobiti dodatni pozitivni učinak pjevanja kao dijela grupe.

Isprobajte ove dragulje za karaoke kako biste pokrenuli zabavu:

“Love Shack” grupe B-52’s omiljeni je val novih plesnih vibracija koje gotovo svatko može otpjevati (ili vikati). To je savršen post-punk način da započnete karaoke zabavu i dignete sve na noge.

Malo je pjesama toliko kultnih poput Queenove “Bohemian Rhapsody”, a malo ih je tako zabavno operati kao grupa. Osim toga, izvrsna je opcija za proslavu ponosa.

Nitko to ne radi kao Aretha. Zato je zaljubljenici u karaoke od početka pokušavaju oponašati. “Respect” je ugodnik publike i zasigurno će vam pomoći da pronađete svoju unutarnju divu.

Za suvremenu melodiju koja će zajamčeno svima zaplesati, “Uptown Funk” savršen je izbor. Obiteljska i zabavna u isto vrijeme, ova pjesma ima puno stava da pojača vaš nastup.

Drugi načini kako popraviti svoje pjevanje

Druga mogućnost za postizanje blagodati pjevanja je pridruživanje zboru. Dobit ćete prednosti pjevanja i sudjelovanja u grupi. Također vam daje redoviti raspored na vašem kalendaru koji vam pomaže strukturirati vrijeme.

Utvrđeno je da muziciranje kao dio grupe ubrzava društvene veze, povećava osjećaj bliskosti i pomaže u podršci osobama s mentalnim zdravljem.

Čak i kod kuće pojavljuje se mnoštvo virtualnih zborova iz kojih možete birati.
Nije stvar samo u pjevanju

YouTube karaoke imaju dodatne pogodnosti. Odabir pjesama koje vas podsjećaju na sjajne trenutke u vašem životu mogu vam pomoći da se odvojite od trenutnih stresova i osjetite osjećaj dobrobiti.

Čak i ako na kraju ne budete puno pjevali, glazba vas svejedno može podići.

Nedavno sam za mamin rođendan priredio karaoke party na kojem su gosti prisustvovali putem video poziva. Naravno, tehnologija nas je zakazala, a naša pjesma bila je potpuno neusklađena.

Bilo je uzburkano i nismo se uvijek mogli čuti, ali super smo se proveli. Sve se pretvorilo u hihotanje i ostavilo nas osjećati povezanost, čak i na daljini.

Dakle, sljedeći put kad se osjećate plavo, uzmite mikrofon četke za kosu i otpjevajte svoje srce.

About samir

Check Also

Stručnjak za roditeljstvo odgovara na vaša glavna pitanja o spavanju

Dobar san može biti teško dobiti za nove roditelje. Prva godina života vašeg mališana bit ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *