Home / Informacije / Pravljenje Dezinfekcionih maramica

Pravljenje Dezinfekcionih maramica

Proizvodi za čišćenje, sapuni, antiseptici i dezinficiroti su u velikim zahtevama sada kada ljudi širom sveta daju sve od sebe da spriječe dolazak u dodir sa virusom koji uzrokuje COVID-19.

Tokom ovog vremena, centri za kontrolu bolesti i prevencije preporučuju da redovno dezinfikuješ svoj telefon i druge površne površine kao kvake, stolove i slavine, bez obzira da li je neko u tvojoj kući bolestan. Možda i ti želiš očistiti namirnice.

Ali šta da radite ako su radnje sve prodate iz dezinfekcionih maramica, ili ako ste zabrinuti da ćete da rizikujete zdravlje tražeći ih?

Ispada da možeš napraviti svoje efektivne dezinficijens kod kuće sa nekim zajedničkim stvarima iz domaćinstva.

Ove maramice se brzo prave i prenosiju, tako da su korisne ako morate izaći iz nekog razloga. Ključni sastojak je izbjeljivač. Prema riječima eksperata, izbeljivac je sposoban da ubije coronavirus na površini.

Međutim, izbjeljivač može biti i opasan ako se pravilno koristi. Obavezno Pročitaj instrukcije pažljivo pre nego što počneš.
Šta će ti trebati

Lako je napraviti sredstvo za dezinfekciju sa samo nekoliko zajedničkih predmeta.
Da naprave jednokratne maramice

1 rolne papirnih ručnika
1/3 – 1/2 šalica izbeljivača (vidi grafikon ispod toga za koliko dodati)
1 litara vode
Visoki čvrsti kontejner dovoljno veliki da stane u papirnati rolnu (koristi kontejner sa poklopcem koji nije korišten za pohranavanje hrane, pića ili hemikalija)
rukavice za rukovanje izbjeljivačem

Da se radi o tome.

mala mikrovlakna kuhinjska tkanina
1/3 – 1/2 šalica izbeljivača (vidi grafikon ispod toga za koliko dodati)
1 litara vode
visok čvrsti kontejner dovoljno velik da stane u krpe (koristi kontejner sa poklopcem koji nije korišten za pohranavanje hrane, pića ili hemikalija)
rukavice za rukovanje izbjeljivačem

Postoji nekoliko vrsta izbjeljivača na tržištu. Jedan poznati brend je Clorox. Ovo je možda Marka izbjeljivača kojeg imate kod kuće.

Clorox različiti proizvodi za izbjeljivač imaju različite vrline, što znači da trebate provjeriti etiketu da biste znali koliko izbjeljivača treba koristiti. Morat ćete pogledati UPC svog izbjeljivača (ili barcode) da odredite vrstu.

Nemoj da koristiš Clorox izbjeljivač, jer ne dezinfikuješ kao kod Clorox drugih proizvoda.

Za ove Clorox proizvode, koristite 1/3 šalica izbjeljivača na 1 galon vode:

Prije nego što počnete, provjerite da vaš izbjeljivač nije prošao rok trajanja, jer ovo može učiniti neefikasno.
Prije nego počnete

Izbjeljivač je izvrstan dezinficijens koji može ubiti viruse, uključujući i novi coronavirus. Međutim, morate biti oprezni kad koristite izbjeljivač. To je moćan proizvod koji može da te povredi ako se pravilno koristi. Izbjeljivač može iritirati vašu kožu, oči i nos. Takođe može da ti oboji odeću.

Da se zaštitiš kada praviš svoje dezinfikatne maramice, budi siguran da nosiš jednokratne ili rosne gumene rukavice i izbjegneš da prskaš izbjeljivač sebi ili drugima.

Ne dodirujite lice i oči nakon što se nosite sa izbjeljivačem osim ako niste prvo oprali ruke sa sapunom i vodom, čak i ako nosite rukavice.

Nosi odjeću koju ti ne bi smetalo ako bi slučajno poprskao izbjeljivač. Drži izbjeljivač podalje od djece i ljubimaca. Za slučaj slučajnog izbeljivača, nazovite kontrolu otrova Kako napraviti maramice za dezinfekciju

Postavite materijale na sigurnu, cistu površinu od djece i ljubimaca.
Stavite rukavice.
Sipajte vodu u kontejner i dodajte ispravnu količinu izbjeljivača, na osnovu tipa koji imate kod kuće koristeći grafikon iznad.
Stavite papirne peškire ili krpe u otopinu izbjeljivača, osiguravanjem da su potpuno potopljena.
Dozvoli da se tvoje maramice upije u rjesenje izbjeljivaca 5 minuta prije upotrebe.
Sipaj višak rastvora izbjeljivača u bocu za upotrebu na površinama ili napravi još dezinfekcionih maramica.

Nakon što koristite ove maramice na površini, ne dirajte površinu 5 minuta. Toliko je potrebno da se rješenje ubije svaki mogući virus.

Ako ste koristili maramice da očistite stavku koja će doći u blizak kontakt sa osobom, kao što je hrana za hranu ili dječja igračka, sačekajte 5 minuta i onda isperi objekt u toploj vodi i dozvoli da se osuši.

Ako ste imali reumatne maramice, obavezno ih operite nakon svake upotrebe.
OGLAS
Dobiti odgovore od doktora za nekoliko minuta, bilo kad.

Imate li medicinska pitanja? Poveži se sa ovlašteni, iskusni doktor online ili preko telefona. Pedijatri i drugi specijalisti dostupni 24/7.
Kako da pohranite svoje maramice za dezinfekciju

Vaše maramice za dezinficijens će ostati učinkovita u ubijanju coronavirusa (i drugih virusa) za 24 sata. Možete ih Pohranit u čvrsti kontejner ili plastičnoj vrećici ako ih želite povesti sa sobom.
Alternativne opcije

Izbjeljivač je samo jedna od nekoliko hemikalija efektivnih u ubijanju novog coronavirusa. Alkohol je još jedan dezinficijens koji eksperti preporučuju da spriječe izlaganje virusu.

Možeš da napraviš sredstvo za dezinfekciju alkohola sa 70% sa alkoholom ili 140 + otporan na votku. Procenat alkohola mora da je toliko visok da bi se ubio roman coronavirus.

Da naprave maramice na bazi alkohola:

Natopi papirne peškire ili maramice u 70% koji trljaju alkohol ili 140 + otpornu votku u hermeticki kontejner.
Dozvoljeno je pokriti papirnate peškire ili maramice da sjede 5 minuta.

Slično tome, možete koristiti i skladištenje ovih maramica 24 sata u hermetikom kontejneru ili u Zip torbu prije nego što trebate napraviti novu turu.

Alkohol se lako izbegava
orates, tako da je posebno važno da ti maramice budu pokrivene tako da ostanu vlažne.

Ne miješajte izbjeljivač sa bilo kojim drugim rješenjima za čišćenje, pogotovo ne amonijak. To može izazvati opasnu hemijsku reakciju, koja može izazvati ozbiljnu povredu.

About samir

Check Also

9 najboljih namirnica i pića prije spavanja

Dobro spavanje nevjerojatno je važno za vaše cjelokupno zdravlje. Može smanjiti rizik od razvoja određenih ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *